Nominatie Gouden Tulp & Vlag en Wimpel

foto

foto! boek

vanaf tien jaar

Juryrapport Gouden Tulp, prijs van het CPNB voor het beste informatieve boek van het afgelopen jaar: 'Dit boek geeft een frisse kijk op fotografie voor kinderen. Nog niet eerder is zo doortastend geschreven over hoe kinderen bewuster kunnen kijken en fotograferen. Foto! is een soort Hans Aarsman voor kinderen, en een prachtboek om cadeau te geven.' Juryrapport Vlag en Wimpel, prijs van het CPNB voor kinderboeken: 'Goed beschouwd is dit boek een cursus kijken, waarin kinderen volstrekt serieus worden genomen. Het geeft geen pasklare antwoorden. Het uiteindelijke doel van dit schitterend uitgevoerde boek staat in de ondertitel: Durf bijzondere foto's te maken.'

klik

recensie PhotoQ

Hans Aarsman

"Marije van der Hoeven is een fotografe die veel met kinderen werkt. Alles wat ze doet is erop gericht om de kijkspieren weer los te maken. Voor zover ik heb gelezen: geen technische tip te bekennen. Alles gaat over ideeën, kijken, beleven, intensiveren, loslaten, oppakken. Breng alle boeken in de kast die over fotografie gaan naar De Slegte. Die camera's kunnen tegenwoordig alles. En mocht er wat fout gaan, zie je dat meteen op je scherm. Koop Marije's boek met het geld dat je van De Slegte krijgt. Een wereld zal voor je opengaan".

foto kinderboekenweek

recensie Volkskrant

Jeanne Prisser

"....... Foto! is een parel. Het boek is bedoeld voor kinderen, maar ook volwassenen die denken alles al gezien te hebben, zijn ermee gebaat. Het verdient een leven vol ezelsoren en potloodstrepen".